Ben miyim KURBAN?




http://vagondergi.com/ben-miyim-kurban/

Kadın olmak. Yaşadığımız yüzyılda artık çoğu ülke, kadınların tarih boyunca yıpratıcı ama onurlu mücadelelerle kazandıkları hakları tanımış bulunmakta. Ancak ülkemizde halen daha verilen (ya da verilemeyen mi demeliydik?) emekler hukuken tatmin edici bir şekilde sonuçlanmıyor. Bu ülkede “Kadın Olmak” zor olmaktan çıksın, kadın-erkek algısı “Önce İnsan” biçimine kavuşsun istiyoruz elbet. Edebiyat işte tam bu noktada imdadımıza yetişiyor! Güzel günlere inanmanın belki de en kısa yolu kitaplar. Coğrafyamızdaki kadın sorunsalını anlamak ve aktarmak fikrinde birleşen yazarlarımızın konuya dair öykü bazındaki değerli çalışmalarının derlendiği “Ben miyim Kurban?”, hepimizi fazlasıyla ilgilendiriyor ve bilinç oluşturmak adına büyük önem arz ediyor. Her biri tek tek önemli yazarlar olmalarının yanında dergimizin sevgili editörü ve yazarımız Fatma Burçak’ın da bir yazısıyla katkıda bulunmuş olması bizi ayrıca gururlandırıyor.
Ayşe Kulin’in ilk kez yayınlanacak “Kurban” isimli şiiri ise kitabımızı bütünleyen önemli ayrıntılardan.
Didem Görkay ve Recep Usta’nın özenle çalışıp bir araya getirdikleri öyküler okuyucuya günümüzden geleceğe uzanan yolda “kadın”lığa eşlik etme fırsatı veriyor.
Kitabın gelirinin TOÇEV’e (Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) bağışlanacak olması da bir başka güzel artısı.
Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek insanlık mücadelemizin süreceğini bildiğimiz için bu kitabı bu mücadeleye bir kılavuz niteliğinde görüyor, siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.
Okumanız ümidiyle…

"Bu güzel tanıtım yazısı için Vagon Dergi editörlerinden Ahmet Caner Sönmez'e teşekkür ederim."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş, Kum, Deniz ve Kitap

Cenk Hikayeleri - Murathan Mungan

Hangi Şehir Hangi Hikaye