Gamze Arslan, Çerçialan, 3.Baskı

Bugünlerde sessiz sedasız 3.baskısını yapan bir öykü kitabı var. Sessiz sedasız dediğime bakmayın aslında dil, üslup, özgünlük bakımından bangır bangır bağıran ve "ben buradayım, beni oku" diyen öykülerden bahsediyoruz.
2016 yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne değer görülen Gamze Arslan, 1986 yılında Ankara’da doğmuş. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Tiyatro Bölümü/ Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı mezunu olan Gamze Arslan, öykücülüğünün yanında birçok TV dizisinin senaryo grubunda yer almış, halen senaryo çalışmaları devam ediyor.
Öykülerde genel olarak kadın sesini duyuyoruz ancak bu ses farklı biçimde geliyor kulağımıza. Sadece kadının sosyal konumundan kaynaklanan sorunları anlatan öyküler değil; alt metinleri, okurun kendi penceresinden beklenmedik sonlara bakışı, kahramanların zaman zaman şiddeti bir çıkış gibi görmelerinin şaşırtıcılığı ile okurken yeniden yazılan metinlerden bahsediyoruz.
Sözü fazla uzatmadan Gamze Arlan'laaptığımız kısa söyleşiyi izlemenizi ve en kısa zamanda bu kitabı okumanızı öneriyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güneş, Kum, Deniz ve Kitap

Cenk Hikayeleri - Murathan Mungan

Hangi Şehir Hangi Hikaye